2018. február 11., vasárnap

Mézes-meggyes sütemény (egyszerű)

Igaz, a meggynek nem most van szezonja, de ha valami egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom süteményre vágyunk, akkor a kevert süti mirelit meggyel mindig jó választás. Én most mézzel és mézeskalács fűszerkeverékkel tettem különlegesebbé. Délutáni teához ideális. :)

Mézes meggyes sütemény
Hozzávalók:
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
4 tojás
10 dkg vaj
2 dl joghurt
15 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 evőkanál méz
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
50 dkg meggy

Elkészítés:
Átszitáljuk a lisztet és összekeverjük a sütőporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel. A cukrot, a vaníliás cukrot, habosra keverjük a tojásokkal, majd hozzáadjuk a mézet, a vajat és azokkal együtt tovább keverjük. Ezután a joghurtot is beledolgozzuk. A tojásos-mézes-joghurtos masszához fokozatosan hozzákeverjük a sütőporos-mézeskalácsfűszeres lisztet és homogén masszává dolgozzuk. 
Egy sütőtepsit kizsírozunk, kilisztezünk, majd belesimítjuk a masszát és a tetejét sűrűn kirakjuk meggyel. 
A süteményt előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a süti. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockára vágjuk. (Tálaláskor megszórható porcukorral, nálam ez elmaradt.)


3 megjegyzés:

  1. Nagyon szuperek a receptjeid.Élvezet az oldaladon időzni. De szeretnélek megkérni,hogy írjál tepsi/sütőforma méretet is,mert szerintem úgy könnyebb egy laikusnak ( mint én ) eligazodni. Gratulálok alkotásaidhoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. Nagy öröm számomra, ha visszajelzést kapok arról, amit csinálok. Jó érzéssel tölt el, hogy tetszenek a receptjeim, süteményeim. :) Köszönöm az észrevételt, igyekezni fogok odaírni a receptekhez a tepsi/sütőforma méretét is.

      Törlés
    2. Köszönöm válaszodat.Továbbra is szívesen látogatlak.

      Törlés