2017. szeptember 9., szombat

Áfonyás-túrós alagút - sütés nélkül

Áfonya, túró, joghurt. Külön-külön is imádom őket, de együtt még finomabb ízt hoznak létre. Az ötletet Gabriellától vettem, innen, de én kicsit átalakítottam a receptet. Nagy hőség idején ideális édesség, amely pikk-pakk elkészül, csak a hűtést kell kibírnunk. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető. :)



Áfonyás-túrós alagút 
Hozzávalók:
A zselatinos részhez:
15 dkg áfonya
2,5 dl víz
2 csapott evőkanál cukor
1 csomag  tortazselé (Dr. Oetker, 12 g-os)

A túrókrémhez:
50 dkg túró
5 evőkanál cukor (ízlés szerint növelhető)
2 csomag vaníliás cukor
1 fél citrom reszelt héja
1 teáskanál frissen facsart citromlé
300 g joghurt
10 g zselatin

Aljához:
10 db Korpovit keksz

Elkészítés:
A püspökkenyérformát kibéleljük folpackkal. Az áfonyát megmossuk, papírtörlővel megtörölgetjük és a forma aljára rakosgatjuk. A tortazselét a csomagon leírtak szerint elkészítjük, 8-10 percig hűlni hagyjuk, majd beleöntjük a formában várakozó gyümölcsökre és betesszük a hűtőbe néhány percre.
A túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét összekeverjük. Az édes citromos túróhoz hozzákeverjük a joghurtot. A zselatint beáztatjuk egy kevés vízbe, hagyjuk megduzzadni, majd kicsi lángon meglangyosítjuk. A langyos zselatint végül hozzákeverjük a túrós krémhez. 

Kivesszük a hűtőből a formát - addigra megdermedt a zselatin - rákenjük egyenletesen a túrós-joghurtos krémet. A Korpovit kekszet  rányomkodjuk a krémre, betakarjuk az egészet a folpackkal és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a sütit kiborítjuk egy tálcára és szeletelve kínáljuk. 







2 megjegyzés:

  1. Hú, de jó ötlet a korpovit keksszel - egyébként is szoktam rágcsálni néha. :) Jól átpuhult?

    VálaszTörlés
  2. Köszi. Igen, átpuhult a korpovit keksz.

    VálaszTörlés