2017. augusztus 9., szerda

Meggyes-őszibarackos túrótorta

A 200. blogbejegyzést olvashatjátok most tőlem, tehát a 200. recept az oldalamon. Ennek alkalmából egy remek tortát hoztam. A túrótorta mindenhogy isteni, a legfinomabb gyümölccsel megspékelve, legutóbb meggyel és őszibarackkal készítettem. Nagyon könnyű elkészíteni. :)

Meggyes-őszibarackos túrótorta
Hozzávalók:
A piskótához:
3 tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor

A túrókrémhez:
500 g túró
250 g mascarpone
150 g cukor (ízlés szerint változtatható)
2 tasak vaníliás cukor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
néhány szem magozott meggy
1 őszibarack kockára vágva

A tetejére:
néhány szem magozott meggy
1-2 őszibarack szeletekre vágva
1 tasak színtelen tortazselé
2 evőkanál cukor
200 ml víz 
50 ml meggylé

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habot. Ezután rászitáljuk a lisztet, majd laza mozdulatokkal belekeverjük. Egy tortaformát kizsírozunk, kilisztezünk majd a masszát egy spatulával egyenletesen belesimítjuk. A piskótát előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

Az áttört túrót, a mascarponét, a citromhéjat a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük. A krémbe belekeverjük a magozott meggyet és a kockára vágott őszibarackot. A gyümölcsös túrókrémet egyenletesen elsimítjuk a megsült piskótán. A torta tetejét kirakjuk magozott meggyel és őszibarackszeletekkel. A meggylevet és a vizet összekeverjük, majd 2 evőkanál cukorral elkeverjük és felforraljuk. A kész zselét a közepétől kiindulva a torta tetejére öntjük.  A tortát néhány órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük. 


1 megjegyzés:

  1. Ismét egy finom torta az asztalodról :-) A túró és őszibarack nagyon jó párosítás, hát még a meggy hozzá....

    VálaszTörlés