2017. június 29., csütörtök

Epres-túrós piskótakocka

Még az epeszezon idején készítettem ezt az epres-túrós piskótakockát. Nagyon finom könnyed sütemény. Sajnos az eperszezon már véget ért, de más gyümölccsel is csodás lesz, például málnával, szederrel vagy áfonyával.

Epres-túrós piskótakocka
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
2 evőkanál cukor
2 evőkanál eritrit
4 evőkanál liszt

A túrós eperkrémhez:
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
50 dkg eper
20 g zselatin
10 dkg porcukor

Díszítéshez:
néhány szem eper

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgákat az eritrittel és a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a keményre vert habot. Ezután hozzászitáljuk a lisztet, majd laza mozdulatokkal belekeverjük. Egy közepes tepsit kizsírozunk, kilisztezünk majd a masszát egy spatulával egyenletesen belesimítjuk. A piskótát előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

Az epret megmossuk és botmixer segítségével pürésítjük. A túrót krumplinyomón áttörjük, majd a mascarponéval és a porcukorral kikeverjük, majd hozzáöntjük az eperpürét és az egészet összekeverjük. A zselatint egy kis lábasba szórjuk, ráöntünk annyi vizet, hogy ellepje és hagyjuk, hogy megduzzadjon. Ezt követően a zselatint kis lángon meglangyosítjuk, majd elkeverjük 1 evőkanál túrókrémmel majd a krém egészéhez adjuk.
Ezután a krémet ráöntjük a kihűlt piskótára és a süteményt hűtőbe tesszük 2-3 óra dermedni. Amikor megdermedt a krém a sütemény tetejét felezett eperszemekkel díszítjük.





2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet! És milyen gyönyörű szeletek, amilyet én sosem tudok vágni :-)

    VálaszTörlés
  2. Csodásan néz ki! Jó sok epres-túrós krém... Pont, ahogy szeretem! :-)

    VálaszTörlés