2016. március 24., csütörtök

Medvehagymás-tönkölyös aprósütemény

Ha itt a medvehagyma akkor tavasz van! Már lehet kapni a piacon és a szupermarketekben is. Felhasználásával nemrég egy finom sós aprósüti készítettem teljes kiőrlésű tönkölylisztből a tetejét pedig szezámmaggal szórtam meg. Nagyon szerettem rágcsálni. :) Húsvétra is kiváló vendégváró. :)


Medvehagymás-tönkölyös aprósütemény
Hozzávalók:
A tésztához:
200 g vaj
300 g tönkölyliszt
2 evőkanál tejföl
1 tojássárgája
1,5 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1 kisebb csokor aprított medvehagyma

A tetejére:
1 tojás a kenéshez
szezámmag


Elkészítés:
A medvehagymát megmossuk és felaprítjuk.
A tönkölylisztben elkeverjük a sütőport, a sót, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt, az aprított medvehagymát és összegyúrjuk.  A tésztát hagyjuk 20 percig pihenni.

Pihentetés után kinyújtjuk majd egy éles késsel kockákra vágjuk. A kockák tetejét lekenjük tojással majd megszórjuk szezámmaggal. Sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztatjuk és 20-25 perc alatt megsütjük.


7 megjegyzés:

  1. Biztos finom, és a tönkölyliszttel egészséges is! Guszták lettek!
    Bár én nem szeretem a medvehagymát, de sokan igen, úgyhogy jó receptet hoztál ismét :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. :) Medvehagyma helyett tehetünk bele más fűszert is, például bazsalikomot vagy oregánót. Érdemes kipróbálni, mert ebből a tésztából finom omlós falatkák lesznek. :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon csábító, boldog húsvétot! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. :) Neked és az egész családodnak áldott húsvétot kívánok! :)

      Törlés
  4. Nagyon szép, áldott ünnepeket kívánok Neked és kedves családodnak!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, Katalin. :) Ugyanezt kívánom Neked és az egész családodnak! :)

    VálaszTörlés
  6. Az hiszem, ezt én is ki fogom próbálni! :)

    VálaszTörlés