2015. március 28., szombat

Citromos szeletek

Egy üdítően citromos sütit hoztam, mely gyorsan összeállítható. Négy tojásból puha piskótát sütünk, majd ráöntjük a tejszínes-citromos krémet. Egy könnyed finomság igazán citromos krémmel! :)


Citromos szelet
Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor

A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
2 dl citromlé
3 dl víz
8-10 dkg cukor
2 dl habtejszín
15 g zselatin

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Egy másik tálban a  tojásfehérjékből kemény habot verünk.  A habot óvatosan a tojássárgákhoz vegyítjük, és beleszitáljuk a lisztet.  A tésztát sütőpapírral borított vagy vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük, és mérsékelten előmelegített sütőben megsütjük. (tűpróbát végzünk)

Elkészítjük a krémet.  A vizet és a citromlevet összeöntjük. A pudingport kikeverjük a cukorral, majd a citromleves keverékkel felfőzzük.  A tejszínhabot kemény habbá verjük és a kihűlt pudingba forgatjuk. A zselatint  pici vízben feloldjuk, majd meglangyosítjuk és a krémhez adjuk. 

A krémet ráöntjük a piskótára és hűtőbe tesszük dermedni.




3 megjegyzés: