2014. október 19., vasárnap

Banános-csokis kiflik



Egy omlós kiflinek a receptjét teszem közé, melyet már elkészítettem párszor. A receptet a mindmegette.hu oldalon találtam. A sütőből kivéve nem lesz kemény, hanem puha kifliket kapunk. Nagyszerű lehet tízóraira vagy uzsonnára, de egy pohár tejjel vagy teával vacsorára is kitűnő. Fémdobozban sokáig elállnak (ha elég jól eldugjuk), isteni banánillat terjeng tőlük, amikor sülnek. :) Jó érett banánt használjunk hozzá, mert attól lesz igazán finom. 

Banános-csokis kiflik
Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 db érett banán
2 tojássárgája
2 evőkanál tej
Csokimázhoz:
6 dkg cukor,
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál víz
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a vajjal gyorsan összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, a leturmixolt banánt, a tojássárgákat, a tejet, és egynemű tésztává gyúrjuk. Ezután lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük.
A tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kifliket szúrunk ki belőle.  A kis kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, végül 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A csokimázat elkészítjük, és a kifliket becsíkozzuk vele.  Ha van türelmünk, már csak azt kell megvárni, hogy megkössön a máz, ha nincs, tegyük hűtőbe, ott pár perc alatt megszilárdul.

2 megjegyzés:

  1. Hű, ez megint nagyon ott van! :-)) Tetszik ez a kókuszos csavar benne, vittem is a receptet.

    VálaszTörlés
  2. Rossz helyre szállt a megjegyzésem....a kókuszos-almás sütihez szólt volna. :-DD De guszták ezek a kiflik is nagyon! :-)

    VálaszTörlés