2018. május 14., hétfő

Sajtos-rozmaringos tönkölyrudak

Ez a finom sós tönkölyrúd rozmaringgal van megbolondítva. Én most szárított fűszert használtam, aki teheti használjon friss rozmaringot, azzal még finomabb lesz. Tökéletes rágcsálnivaló filmnézéshez! :)


Sajtos-rozmaringos tönkölyrudak
Hozzávalók:
A tésztához:
200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g hideg vaj
40 g reszelt sajt
1 kávéskanál só
fél kiskanál sütőpor
1 tojás sárgája
1-2 evőkanál tejföl
1 evőkanál szárított rozmaring

A tetejére:
1 tojásfehérje kenni
szezámmag

Elkészítés:
A lisztet, a vajat, a sajtot, a rozmaringot, a sütőport és a sót  egy tálba kimérjük és összemorzsoljuk. Hozzádolgozzuk a tojássárgáját, majd annyi tejfölt gyúrunk hozzá, hogy a tészta összeálljon.
A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és rudakra vágjuk.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket megkenjük tojásfehérjével majd szezámmaggal megszórjuk. Ezt követően előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd légmentesen záródó dobozba tároljuk.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták, jó ropogtatni valók! Én is a napokban sütöttem szezámmagos rudakat, ránézésre hasonlóak, de mégis egész másmilyenek :-) Úgy látszik most van itt az idejük :-) :-)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! :) Megnézem a rudakat, amiket készítettél, biztos finomak lettek. :)

    VálaszTörlés