2018. április 15., vasárnap

Mákos-szezámmagos sós keksz

A kekszet a legtöbb ember az édesség fogalmával azonosítja, de lehet sós is.  Én most egy egy mákos-szezámmagos  sós kekszet mutatok Nektek, ami sokkal egészségesebb és finomabb, mint a bolti rágcsálnivaló. A receptötletet az egyik Nők Lapja Konyhából vettem. Ajánlom mindenkinek! Nassoljunk egészségesen! :)


Mákos-szezámmagos sós keksz
Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg finomliszt
10 dkg vaj
8 dkg mák és szezámmag keveréke
1 teáskanál só
fél teáskanál sütőpor
10 dkg gouda sajt reszelve
1 tojás
3-4 evőkanál tej

Elkészítés:
Összekeverjük a teljes kiőrlésű lisztet, a finom liszttel, a sóval, a sütőporral a magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Belekockázzuk a vajat és elmorzsoljuk benne, majd a tojást és a tejet hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd téglalap alakú kekszkiszúróval kiszaggatjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.




2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták, és finomak is lehetnek! És egészségesek!
    A sós kekszeket, rágcsálni valókat mi is szeretjük, de azok sajnos nagyrészt boltiak :-( .... inkább csak édes kekszféléket sütök házilag, mint ahogy legtöbben, ahogy Te is írod :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. :) Próbáld ki nyugodtan a sós kekszeket is!

      Törlés