2018. január 20., szombat

Amarántos kakaós keksz

Ha szeretitek a kakaós finomságokat, akkor nem is lehetne jobb választás egy finom keksznél. Ebben egészséges zabpehely és puffasztott amaránt is van.  Ezt a ropogtatanivalót még tavaly sütöttem, de csak most jutottam oda, hogy megosszam Veletek. Ha tetszik, próbáljátok ki! :)


Amarántos kakaós keksz
Hozzávalók:
200 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g zabpehely
100 g puffasztott amaránt
200 g vaj
100 g porcukor (vagy Xilit)
1 evőkanál kakaó
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál sütőpor
1 tojás

Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, a porcukrot, a kakaót, a fahéjat, a sütőport, a puffasztott amarántot és a zabpelyhet belekeverjük. A vajat kisebb kockákra vágjuk és elmorzsoljuk a liszttel. Ezt követően hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk a tésztát. Ha nem állna össze, adjunk hozzá egy pici tejet vagy tejfölt. Az így kapott tésztát fóliába tekerjük és 1 órára hűtőbe tesszük pihenni. A hűtőből kivéve a tésztát kinyújtjuk és korongokat szaggatunk belőle. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.


2 megjegyzés:

  1. Guszták lettek, és biztos finomak is! Egy egészséges rágcsálnivaló, az biztos, ahogy olvasom a hozzávalókat. Bevallom, az amarántról eddig nem hallottam, de most utánanéztem, sok jótékony hatása van...

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm. Tényleg finomak. Az amaránt is szuperfoodnak számít, érdemes fogyasztani. :)

    VálaszTörlés