2016. november 9., szerda

Pillekönnyű diós piskóta

Egyszerű diós piskóta, amely pillekönnyű és ellenállhatatlanul finom. Én most aszalt vörös áfonyával sütöttem, de variálhatjuk fantáziánk szerint. A forrását már nem tudom. Régen firkáltam le valahonnan, de érdemes volt, mert remek recept.



Pillekönnyű diós piskóta
Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg cukor
10 evőkanál víz
15 dkg liszt
15 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
1 evőkanál vanília kivonat

aszalt vörös áfonya (bármilyen más aszalvány vagy gyümölcs)

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd belekanalazzuk a vizet és a vanília kivonatot. A lisztet, a diót és a sütőport összekeverjük, majd az egészet hozzávegyítjük a tojássárgájás részhez. Ezt követően a keményre vert habot beleforgatjuk a masszába. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a tetejére szórjuk a vörös áfonyát. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Tűpróba!


2 megjegyzés:

  1. Finom lehet a sok gyümölccsel, no meg a dióval!
    Ha van kedved, gyere hozzám játszani :-)
    http://katalin-konyha.blogspot.hu/2016/11/6-eves-blogom-es-jatek-karacsonyi.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony ám! :) Köszi az invitálást, ha lesz időm akkor megpróbálok részt venni a játékodon. :)

      Törlés