2015. január 24., szombat

Szilveszter sütemény

A nevének megfelelően még szilveszterre készítettem ezt a finom aprósüteményt. Az öcsém kérte, hogy süssek valamit, amit el tud vinni a házibuliba, ahová megy. A receptet Hankka blogján láttam meg. Több dolog miatt is vonzó ez a linzer: olcsó, mutatós, elvileg sokáig eláll, s nem utolsó sorban finom is. Ez az aprósütemény nem csak az ünnepekre készíthető, bármikor jólesik egy bögre tea vagy kávé kíséretében. :)
 


Szilveszter sütemény 
Hozzávalók: (kb. 80-90 darabhoz) 
A tésztához:
50 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
20 dkg zsír
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
2 evőkanál keserű kakaópor

Tölteni:
sárgabaracklekvár 

A szóráshoz: 
      porcukor

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral. Aztán a lisztet a zsírral elmorzsoltjuk majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk.
A tésztát két részre osztjuk, az egyik részhez hozzáadjuk az átszitált kakaóport, s jól összegyúrjuk. A két tésztacipót külön-külön folpackba csomagolva fél órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A cipókat egyenként 2-3 mm vastagra nyújtjuk, 4 centi átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.  Előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sülnek.
Miután kihűltek, a világos korongokat megkenjük sárgabarack lekvárral és összeragasztjuk egy-egy kakaós koronggal. Porcukorral meghintve tálaltjuk.


4 megjegyzés: