2014. október 12., vasárnap

Kávékrémes-fehércsokis piskóta



Tegnap kihasználtuk a kellemes, napsütéses időt és csavarogtunk egy kicsit a városban. Nem szerveztünk nagy programot, csak sétálgattunk, nézelődtünk és szívtuk magunkba a napfényt. :) A gyönyörű időjárást kihasználva így tegnap nem kapcsoltam be a sütőt. A most következő krémes sütemény még a múlt hétvégén készült, csak nem volt időm Veletek megosztani. A recept forrása: http://koskacukor.blogspot.hu/2014/04/kavekremes-fehercsokis-piskota.html
Annyit változtattam az eredeti recepten, hogy a fehércsokis mázat keményebbre készítettem. A süti krémjét a leírtak szerint csináltam, amit utólag egy picit lágynak gondolok, de ízre nagyon finom, kávés.  Aki az édesebb-krémesebb sütiket szereti, próbálja ki. :)

Kávékrémes-fehércsokis piskóta


Fehér piskótához:
3 tojás
60 g liszt
60 g cukor
1 kk. sütőpor

Kakaós piskótához:
3 tojás
50 g liszt
20 g holland kakaó
60 g cukor
1 kk. sütőpor

Kávékrémhez:
1,5 dl fekete kávé
3,5 dl tej
40 g vaníliás pudingpor
3 tojás sárgája
15 dkg cukor
200 g mascarpone
70 g puha vaj

Tetejére:
200 g fehércsokoládé
1 dl tejszín

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, a tepsit kivajazzuk, kilisztezzük. A piskótákhoz kettéválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. A felvert habhoz adjuk hozzá a tojások sárgáját, majd hozzászitáljuk a lisztes keveréket. A tésztát a kivajazott tepsibe simítjuk, majd a sütőbe tesszük, tűpróbáig sütjük.

Amikor kész vagyunk a fehér piskótával, ugyanígy elkészítjük a kakaósat is.
A krémhez felforraljuk a tejet a kávéval és a cukorral, 1 dl hagyjunk ki, amivel kikeverjük a pudingport és a tojások sárgáját. Amikor felforrt, hozzáöntjük a pudingos keveréket és besűrítjük. A végén már vegyük alacsonyabbra a lángot, nehogy véletlen megfőzzük a tojásokat. 

A krémet kihűtjük, és jól kikeverjük a mascarponéval és a vajjal. Alura kerül a fehér piskóta, amire rákenjük a krémet, majd ráhelyezzük a kakaós piskótát. A tejszínt felmelegítjük, beletördeljük a fehércsokit. Amikor a teljesen elolvadt, bevonjuk vele a sütemény tetejét. Tegyük hűtőbe és jól hűtsük le!


5 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Milyen szépen tükröződik a tálcán ez a finom sütemény, szuper a krém is!

    VálaszTörlés
  3. Kávét ugyan sosem fogyasztok, viszont a kávéval ízesített édességekért nagyon oda vagyok. Ezt a sütit is igen tudnám szeretni, nagyon jól néz ki. :)

    VálaszTörlés
  4. Hű, de jól néz ki! Nagyon kívánatos, finom lehet.

    VálaszTörlés